g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts
Follow Us:
Back to top

Vernieuwbouw BEN-woning in CLT te Sint-Martens-Latem

  /    /  Vernieuwbouw BEN-woning in CLT te Sint-Martens-Latem

Deze vernieuwbouw (e-peil E16 en  S30)van oude hoeve ontstond in nauw contact met stedenbouw op een wel zeer typerend perceel, wat resulteerde in een leuke, gecompacteerde woning met een zeer ruim gevoel. De woning is opgebouwd uit verschillende volumes om de schaalovergang tussen de bestaande naastliggende woningen zo geleidelijk mogelijk te doen.

De bouwheer wenste een combinatie van een Scandinavische warme interieur met een strak ‘Modern California Style’ uiterlijk.
Reeds van in het begin was het duidelijk dat we voor CLT-bouw (Cross Laminated Timber of kruislaagshout) zouden gaan met veel zichtbare wanden. Zowel muren als plafonds werden zichtbaar gehouden, maar voorzien van een witte olie wat een rustgevend effect geeft.

Achteraan de woning werden de leefruimtes tot het binnenzwembad maximaal naar de tuin opengetrokken. Voor verwarming is er voor een geothermische warmtepomp geopteerd die ’s winter een aangename warme vloer geeft en ’s zomer de luxe voorziet van lekkere koele ruimtes.

Locatie:

Sint-Martens-Latem

Periode

2020-2022

Omvang:

277m2

Energie

E-peil 16 S-peil 30

Ventilatiesysteem

D met warmtewiel

Category: