g

Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts
Follow Us:
Back to top

Totaalrenovatie van een landelijke woning

  /    /  Totaalrenovatie van een landelijke woning
De nieuwe eigenaars van dit gebouw, een voormalige boerderij die reeds lange tijd gebruikt werd als kantoorruimte, wensten deze opnieuw om te vormen tot een ruime gezinswoning met oog op het open landschap.
De achterbouw werd vervangen door een glazen leefkeuken met schuin dak dat oploopt vanaf de voordeur naar het weidse achterliggende landschap. Hieronder ontstaat langs de zuidzijde een overdekt terras bij de keuken.
Door het creƫren van een vide in de authentieke gemetste gewelfjes is er contact met de bovenliggende bureauruimte, en kan het zonlicht via grote muur-en-dakvlakramen binnendringen tot in de leefruimte.
Een uitgesproken gevoel van ruimte en licht, verrassend achter de eerder gesloten voorgevel waardoor het weidse uitzicht op het landelijke Wambeek tot in de woning wordt getrokken.
Deze renovatie is een Ingrijpende Energetische Renovatie avant la lettre, en was zijn tijd ver vooruit (bijna 10-jaar geleden) dit door het gebruik van vloerverwarming, balansventilatie, 4-seizoensglas, zonneboiler voor warm water en verwarming
Locatie:

Wambeek - Ternat

Periode: 2012-2013

Energie:

Ventilatiesysteem:

systeem D met warmterecuperatie

Category: